Με διαβάζει ο Τσάβες!

Είναι προφανές. Και μάλιστα έχει δώσει γραμμή να με διαβάζουν κι οι οπαδοί του στη Βενεζουέλα. Μη νομίζετε ότι λέω τρίχες. Το πληροφορήθηκα στο έγκριτο Alexa. Ιδού:

regions.jpg

18 thoughts on “Με διαβάζει ο Τσάβες!

  1. @JAGO & Pascal Αν μπήτε στον κόπο να ψάξετε μερικούς μπλόγκερς στο Αλέξα, θα δείτε ότι σχεδόν για όλους όσους δίνει ranking, παρουσιάζεται η Βενεζουέλα στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών τους.
    Εμένα αυτό ένα μου λέει: το αποτέλεσμα δεν προέρχεται από μέτρηση αλλά από στατιστική επεξεργασία κάποιας δειγματοληψίας. Κι επειδή το σφάλμα (Βενεζουέλα) φαίνεται συστηματικό, απλώς επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα αλλού, ότι τα δεδομένα για το traffic για την ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι τρίχες.

    Μου αρέσει!

  2. μα οποιος επικαλέσθηκε την Κωσταλέξα για έγκυρη μάλλον ή α) ήτανε άσχετος β) ήταν πολύ σχετικός. Το β) ισχύει γιατί η Αλέξα έχει ΠΟΛΛΟΥΣ τρόπους και πολλά σοφτγουεαρ με τα οποία μπορείς να μανιπιουλάρεις τα αποτελέσματά της.

    Αντε και στην Αιθιοπία τωρα…

    Μου αρέσει!

  3. Δε χρειάζεται να υποθέτεις συστηματικό σφάλμα, τη στιγμή που μπορεί (δεν έχω data αυτή τη στιγμή) να προκύπτει με άλλο τρόπο το αποτέλεσμα. Όπως π.χ. να έχει «μετακινηθεί» στο LACNIC IPv4 space το οποίο να είναι εκχωρημένο σε κάποια μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρία (που να έχει παρουσία και στην Ελλάδα) ή ακόμα πιο εύκολα να υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να έχει .ve domain για κάποιο δικό του λόγο.

    Μου αρέσει!

  4. @alepou Μπα, αυτός ειναι το παρελθόν, ο Τσάβες είναι το μέλλον (λέμε τώρα)

    @basileios Η φιλοδοξία μου είναι η Ανταρκτική. Το να με διαβάζουν οι πιγκουίνοι θα είναι η κορωνίδα του έργου μου!

    @adamo Είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό που λες. Αλλά όταν δημοσιεύεις αποτελέσματα για το traffic μιας ολόκληρης χώρας, κάπως δεν πρέπει να τα παρακολουθείς αυτά;

    @markos-the-gnostic Δε βαριέσαι. Είμαι ανεπίδεκτος.

    An-Lu Η περίπτωσή σου δεν είναι αδύνατο να είναι πραγματική. Έχει έλληνες στην Ουγγαρία.

    Μου αρέσει!

  5. @Χαρτοπόντικας:
    Αλλά όταν δημοσιεύεις αποτελέσματα για το traffic μιας ολόκληρης χώρας, κάπως δεν πρέπει να τα παρακολουθείς αυτά;

    Δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος για να εξακριβώνεται αυτό, ειδικά όταν χειρίζεσαι όγκο δεδομένων όσο η Alexa οπότε και οι περιπτώσεις που επικαλούμαι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Γενικά δεν είναι εφικτό με βάση μια IP ή ένα domain name να είσαι σίγουρος για την γεωγραφική θέση του υπολογιστή που τα φέρει (ναι γνωρίζω για το Geoloc αλλά επέτρεψέ μου να επιμένω).

    Μου αρέσει!

  6. @adamo Μάλλον παρασύρθηκα στην προηγούμενη δήλωση. Να ξαναπώ αυτό που πιστεύω πραγματικά. Η Alexa μπορεί να έχει νόημα όταν μιλάμε για τα top 100000 sites. Παρακάτω δεν βγαίνει συμπέρασμα όσο και να το τραβήξει κανείς από τα μαλλιά. Τουλάχιστον με τα δημόσια εργαλεία.

    Μου αρέσει!

  7. Σαν ένα τελευταίο σχόλιο: Να μην ξεχνάμε πάντα και την περίπτωση του open proxy. Κατά άλλα (και για να συμφωνήσω με το comment #13) ισχύει ο κανόνας του GIGO (Garbage In – Garbage Out). Όπου garbage τα πολύ λίγα στοιχεία κίνησης που παράγει η Ελληνική blogόσφαιρα (που μπορεί να είναι λιγότερα και από το στατιστικό σφάλμα του Alexa).

    Μου αρέσει!